Endocrien systeem

Het endocriene systeem is een belangrijk functioneel regulatiesysteem van het menselijk lichaam.

Voordat we het hebben over endocriene stoornissen, moeten we begrijpen wat het endocriene systeem is.

Het endocriene systeem is naast het zenuwstelsel een ander belangrijk functioneel regulatiesysteem, dat kan worden onderverdeeld in twee categorieën: Een daarvan zijn de endocriene organen, zoals de hypofyse, de pijnappelklier, de schildklier, de bijschildklier, de thymus en de bijnier; De tweede is de endocriene celgroep, dat wil zeggen endocrien weefsel, zoals eilandjes in de pancreas, interstitiële cellen in de testis, follikelcellen en corpus luteumcellen in de eierstok. De rol van het endocriene systeem is om informatie door te geven, deel te nemen aan de regulatie van het metabolisme, de groei en ontwikkeling en voortplantingsactiviteiten van het lichaam, en de stabiliteit van de interne omgeving van het lichaam te handhaven.

Onder normale omstandigheden houden verschillende hormonen in het lichaam een ​​relatief evenwicht in stand, maar als dit evenwicht om de een of andere reden wordt verbroken, spreekt men van endocriene stoornissen.

Endocrien systeem

Wanneer het menselijke endocriene systeem wordt verstoord, zullen verschillende symptomen optreden, vooral bij vrouwen, de symptomen zijn duidelijker: De huid van de patiënt kan pigmentvlekken hebben, en als de secretie van mannelijk hormoon te veel is, zal er overmatig lichaamshaar zijn, er zullen ook enkele gynaecologische aandoeningen zijn, zoals endometriose, onregelmatige menstruatie, enz. Sommige borstaandoeningen houden ook verband met endocriene onevenwichtigheid gerelateerd, ernstig kan ook leiden tot onvruchtbaarheid. Als de mannelijke endocriene stoornis abnormale testiculaire endocriene laesies is, zoals primaire testiculaire hypofunctie, ondervoeding enzovoort.

Bovendien zijn sommige ziekte waarmee we zeer bekend zijn aan endocriene probleem, zoals diabetes en schildklieraandoeningen, de meest voorkomende ziekte in de endocrinologie,.

 

Diagnose en behandeling van endocriene stoornissen in de traditionele Chinese geneeskunde:

 

endocriene stoornissen in de traditionele Chinese geneeskunde

De theorie van de traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat de mens een organisch geheel is, en dat de ingewanden en Fu-organen externe en interne relaties hebben. Ze zijn verbonden door meridianen,en hebben de functie om Qi en bloed te stimuleren en Yin en Yang in evenwicht te brengen. Dit is vergelijkbaar met het concept dat de westerse geneeskunde gelooft dat endocrien een systeem is, en dat elk orgaan de functie heeft van het afscheiden van hormonen en de rol speelt van coördinatie, beperking, stimulatie en balans.

De traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat endocriene aandoeningen meestal in verband met Yin en Yang, Qi- en bloedaandoeningen en lever- en nieren uit balans zijn: zwakke nieren-Qi, nier Yin-tekort, Qi en bloedstasis. Lever-Qi is niet alleen gerelateerd aan emoties, en het kan ook qi en bloed reguleren, lichaamsvloeistof evacueren Yin en Yang verbinden. Insufficiëntie van nieren-Qi en insufficiëntie van leverbloed zijn allemaal gerelateerd aan het syndroom van endocriene disfunctie. De Yin, Yang, Qi en het bloed in het lichaam, als basis van de algehele functie, worden gereguleerd door de lever- en nierfuncties.yin en yang

De doel van de traditionele Chinese geneeskunde bij de behandeling van vrouwelijke endocriene stoornissen is het aanvullen van Qi en het activeren van bloed, het stimuleren van nieren-Qi, het reguleren van lever-qi, Voed Yin en verminder vuur, versterk de basis en cultiveer de vitaliteit. Bij patiënten met emotionele stress, nervositeit en een slechte slaapkwaliteit kunnen geschikte behandelingen, zoals het regueren van de lever en het verlichten van stagnatie, en het voeden van de milt en maag, de situatie verbeteren. Regel endocrien fundamenteel, elimineer stasis in het lichaam en herstel de balans van Qi en bloed. Daarom moet de behandeling met Chinese geneeskunde dialectisch zijn volgens de klinische symptomen van de patiënt, en in combinatie met Chinese kruiden therapei en acupunctuur kan vaak een goed effect wordt bereikt.

Onze team heeft jarenlange klinische ervaring in het reguleren van de endocriene stoornissen van het lichaam met verschillende behandelingen van de traditionele Chinese geneeskunde. Veel milde endocriene aandoeningen kunnen in korte tijd wordt beter, en bij ernstige endocriene stoornissen kunnen na een behandelingsperiode onder controle worden gebracht of verlicht.

Minimum 4 characters