Acupunctuur therapie heeft een goed effect op de behandeling van de tenniselleboog. Tenniselleboog is een aseptische ontsteking die wordt veroorzaakt door voortdurende wrijving tussen de pees en het beenvlies. Acupunctuur verlicht gespannen spieren door stimulatie en reguleert lokale Qi en bloedcirculatie, dus het kan een beter behandelingseffect bereiken.

Van 2001 tot 2015 heeft onze klinieken ( Utrecht, Zoetermeer ) 60 patiënten van een tenniselleboog behandeld met acupunctuur therapie, het rapport is als volgt:

38 waren mannen en 22 waren vrouwen; de oudste was 68 jaar oud en de jongste was 20 jaar oud; het langste ziekteverloop was 4 jaar en het kortste was 1 maand; 35 hadden op de linkerkant, 25 rechterkant.

Klinische verschijnselen: De belangrijkste verschijnselen zijn pijn in de humerus epicondylus , zwakte bij het vasthouden van voorwerpen, pijn bij het maken van een vuist of het draaien van een handdoek, en de pijn kan uitstralen naar de onderarm en schouder. Wanneer de elleboog gebogen is, ontstaat er een gevoelig punt, nabij de laterale epicondylus van de humerus, is er over het algemeen geen lokale zwelling en beperkt bewegen van het elleboog . De flexie- en rotatietest van de pols is meestal positief.

Behandeling: Door middel van acupunctuur of elektro-acupunctuur worden patiënten 1-2 keer per week behandeld, 6-8 keer als behandelingsblok.

Genezend effect: Elleboogpijn verdween in 36 patiënten. 20 patiënten verlichtten de symptomen en 4 patiënten hadden geen effect.

Genezend effect:

Elleboogpijn verdween 60%
Verlichtten de symptomen 33%
Geen effect 7%
Minimum 4 characters