Tarieven

Kosten & Vergoedingen

Zoals u al in de in de introductie hebt kunnen lezen worden er bij ons Chinese Medical Development Centre 4 soorten behandelingen gegeven, t.w.:

1. Chinese Acupunctuur
2. Chinese Kruidentherapie
3. Chinese Tuinatherapie
4. Preventieve massage

Kosten

Therapieën 1e consult Vervolg consulten
Chinese Kruidentherapie €20 * €15 *
Acupunctuur €60 €50~€55
Chinese Tuina therapie €60 €60
Acupunctuur & Tuina therapie €95 (80min)
Alleen voor Consult €20
Aandacht!

* bij het kruidenconsult betaalt u naast de consultkosten ook de kruiden die worden voorgeschreven door de therapeut.

Vergoedingen

Onze behandelingen worden gegeven door therapeuten die geregistreerd zijn bij de vereniging

Zhong registratie nr. 091055003230 / 2806780132408

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van behandeling gedeeltelijk tot volledig. (Het is raadzaam uw eigen verzekeringvoorwaarden te raadplegen.)

Veel Gestelde Vragen
  • Acupuncturisten passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne, steriele naaldjes. Er bestaat ook laseracupunctuur. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp.
  • De therapeut stelt de diagnose onder meer door je polsslag te voelen, je tong te bekijken en je huid te bekloppen (palperen). Omdat de therapeut als doel heeft om jouw totale gezondheidstoestand weer in balans te brengen, zal hij of zij je vaak met verschillende methoden en adviezen behandelen. Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa.

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur.

Enkele voorbeelden: afvallen, (chronische) vermoeidheid, chronische pijn, depressie, burn-out, griep en verkoudheid, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, sportblessures, zware overgangsklachten, darmklachten, als ondersteuning bij kanker. En ook bij klachten van kinderen is acupunctuur mogelijk.

Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.

Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.

acupunctuur zhong, Vergoedingen
kab
Minimum 4 characters