Kruiden Therapie

In China is kruiden therapie een zeer belangrijke vorm van geneeskunde. Vele honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaan-energieën en op de organen bestudeerd. Van vele honderden kruiden, mineralen en andere voedingsstoffen is bekend welke invloed ze op het lichaam hebben. Men kijkt daarbij naar het effect dat een kruid op het menselijk lichaam heeft.

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn bij verschillende vormen van energetische disbalans. Veel van die kruidenformules zijn honderden jaren oud en evenlang beproefd. De Chinese kruidkundige die deze kruiden voorschrijft, zal dit doen op basis van een uitvoerige kennis van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze). Hij zal altijd een uitvoerige (energetische) diagnose stellen.

chinese kruiden, kruiden therapie, wat is thinese kruiden, natural herbs

Gebruik deze formules niet zo maar zonder overleg met een Chinese kruidkundige. De formule is individueel toegespitst en speciaal afgestemd op de persoonlijke constitutie van de patiënt. De behandeling wordt aanvankelijk per week beoordeeld en voorgeschreven. Het kruidenrecept wordt herhaaldelijk afgestemd op de energetische veranderingen binnen het lichaam.

Contact met ons
Minimum 4 characters