Acupunctuur Helpt Bij Slaap Problem

Bijna iedereen weet wel hoe het voelt om niet goed te kunnen slapen. Bijvoorbeeld in een examen periode, kan het zijn dat teveel spanning leidt tot een verstoring van een goede nachtrust. Deze vorm van slapeloosheid zal verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de spanning weg is en heeft dan ook geen verdere invloed op uw gezondheid. Maar wanneer maandelijks uw nachtrust een significant aantal keren verstoord wordt, en dit een invloed heeft op uw concentratie overdag, waardoor u misschien niet eens meer normaal kunt werken, dan wordt het tijd om eens de hulp van de dokter in te roepen.

Acupunctuur Helpt Bij Slaap Problem slapeloosheid

Velen denken dat slapeloosheid alleen staat voor ‘moeilijk in slaap vallen’, maar in feite vallen de volgende drie voorbeelden allemaal onder de noemer: slapeloosheid. Moeite met in slaap vallen, woelen tot midden in de nacht en dan uiteindelijk pas in slaap vallen. Onderbroken slaap, snel wakker worden, vaak gepaard met veel (enge) dromen. Aanvankelijk goed inslapen, maar midden in de nacht wakker worden en daarna niet meer kunnen inslapen.

 

TCG expert Shi Baoshun:”Slapeloosheid heeft een sterke relatie met uw eigen gemoedstoestand. Met andere woorden veranderingen in uw emotionele leven kunnen leiden tot zowel een verbetering alsmede een verslechtering naar gelang de aard van de verandering van uw gemoedstoestand. Vandaar dat het gros van de mensen die leiden aan slapeloosheid tevens last hebben van allerlei irritaties, veel dromen, een hekel hebben aan licht en geluid, overdag snel duizelig worden, moeite hebben met zich te concentreren of lijden aan een slecht geheugen.” De oude TCG Klassieken vermelden het volgende:” Peinzen schaadt de Milt waardoor het Miltbloed enorm uitgeput wordt en dit leidt tot slapeloosheid.” BloedLeegte, na groot bloedverlies, na een lang ziekbed; mensen met een zwak gestel; ondervoeding en bloedarmoede gelden als een hoofdoorzaak voor slapeloosheid. Maar ook bijvoorbeeld spijsverteringsklachten waardoor de Milt geschaad wordt, kunnen leiden tot slapeloosheid.

Behandeling tegen slapeloosheid:

1. Acupunctuur

2. Ooracupunctuur

3. Electro-acupunctuur

Contact met ons
Minimum 4 characters