Last van Hooikoorts ? Wij bieden een alternatief.

Ieder jaar wanneer het warmer wordt tijdens de lente en de bloemen opengaan, volgt de hooikoorts op de voet. Zeker bij abnormale weerswisselingen en grote temperatuur schommelingen krijgen diegenen met een zwakker gestel al snel last van de luchtwegen. Dr. Shi Baoshun geeft een korte introductie over de oorzaak en behandeling van deze klachten:

Hooikoorts staat in een directe relatie tot je eigen gestel.

Iedereen heeft een ander gestel en de zwaarte van de klachten verschilt daarom dus ook. In het begin zien we vaak de volgende klachten: jeukende neus, geirriteerde keel en ogen, jeuk in het gezicht of de nek, achter elkaar blijven niezen, vaak zien we series van wel tientallen keren niezen zonder ophouden samen met grote hoeveelheden helder waterig snot. De mate van waarin de neus verstopt is wisselt sterk. De hier boven beschreven klachten verdwijnen vaak na dat ze gepiekt hebben. In veel gevallen zien we dat ze elke morgen, binnen een paar dagen of zelfs eens per enkele weken voorkomen. Deze frequentie heeft te maken de sterkte cq zwakte van het immuunsysteem. Binnen de TCG staat dit in nauw verband met de systemen van Long, Milt en Nier. Bij een deficientie van de Longen is de‘weiqi’(vorm van beschermende energie) zwak, waardoor de pathologieen van buiten, binnen kunnen dringen. Windkoude kan binnendringen vanwege deze leegte. Hier onstaat nu het gevecht tussen indringer en het lichaam.

Een andere functie van de Long, het reguleren van de waterwegen, kan hierdoor niet uitgevoerd worden. Hierdoor hoopt vocht zich op in de neus en het lichaam wil dit kwijt raken door te niezen.

Het gebruik van kruiden binnen de TCG is gebaseerd op ieders persoonlijke gestel en klachten. Wanneer je hier een goed beeld van hebt ga je pas denken aan: wind verdrijven, neus openen, versterken van Milt en/of Nier.

Ons centrum maakt verder gebruik van een speciale acupunctuur behandeling die yin en yang weer balanceert, de meridianen weer opent, het immuunsysteem verbeterd. In sommige gevallen gaat het helemaal over en in sommige gevallen verdwijnen slechts de symptomen.

Over ons klinieken (2006)
Contact met ons
Minimum 4 characters