Wat Is Cupping ?

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Men doet dit door de kop kortstondig te verwarmen met een brandend materiaal, zodat lokaal op de huid een vacuümkracht ontstaat. Hierdoor worden spieren en huid gevoed (doorbloeding) en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Cupping is een alternatief voor een intensieve massage. Het heeft een enorme dieptewerking. Cupping is vooral goed te gebruiken bij schouder/nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten.cupping therapie, chinese cupping, cupping, cupping method, wat is cupping

De functie van deze methode is om “Wind-Koude” te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. Chinese geneeskunde beschouwt de roodheid als locale bloedstagnatie.

Conditions Treated
  • Pain Conditions: Musculoskeletal Pain (back, neck, knee, shoulder, elbow, etc.), Arthritis, Migraines, Headaches, Sports Injuries, Fibromyalgia, TMJ, Post-Operative Recovery, Nervous System Disorders.
  • Mental/Emotional: Depression, Anxiety, Insomnia, Sleep Disturbances, Stress.
Introductie over cupping therapie
Contact met ons
Minimum 4 characters